Aktuelt

Her kan du læse meget mere om de seneste nyheder og tendenser inden for træningsprincipper, skadeforebyggelse, kost, medarbejdertrivsel og meget mere.

Aktuelt

Et livsstilsforløb/vaneændring er en stor ting, og derfor prøver Raundahl Performance altid at dykke et spadestik dybere, at se og inddrage hele mennesket. Fokus er på meget mere og andet end kalorier, vægt, puls og watt, og der er ingen risikable bootcamps, som alligevel ikke kan bibeholdes efterfølgende. Forløbene tilrettelægges naturligvis individuelt, og i samarbejde finder vi de fokuspunkter der bør adresseres og er vigtige for at lykkes.

Hvis ja så ved du at det kan være en ubehagelig og langsommelig affære. Tilbagevenden til tidligere funktion er lang og krævende, ofte med tilbageslag i processen og bump på vejen. Symptomer og gener kan være mange og forskelligartede men træthed, udmattelse, øget søvnbehov, kort lunte, kognitive udfordringer (koncentrationsbesvær, forringet hukommelse, hovedpine etc.) og muskel/ledsmerter, er hyppigt forekommende i de nævnte sygdomsbilleder.

Alle brancher har mødt en ny hverdag, som følge af nedlukningen af samfundet, skabt af Corona-pandemien. Undersøgelser har vist, at mange motionerer mindre eller ikke har genoptaget deres deltagelse i fysisk aktivitet efter nedlukningens ophør, hvilket har stor indvirkning på den enkeltes sundhed og præstationsevne.

Vi lever i en tid under forandring, det er indiskutabelt. MEN, den frygtede corona-virus har ikke devalueret mine kompetencer, min faglighed, mit uddannelsesniveau eller med et snuptag taget min viden og mange års erfaring fra mig.

Raundahl Performance besøger revisionskontoret Ullits & Winther i Viborg, i samarbejde med Camilla Mehlsen fra ’PROSPECTU’. Emnet på dagens kursusdag er ’Hvad hæmmer vores præstationsevne – og hvad gør vi ved det?’.

Ud fra et træningsfysiologisk synspunkt arbejder man med de akutte (dage) og kroniske (uger) workloads. Ved at vurdere forholdet mellem de to, skabes der et billede af hvorvidt, det akutte workload er uhensigtsmæssigt, måske direkte skadesfremkaldende, for udøveren. Af samme årsag, opbygger man idrætsudøveren via systematisk og progressiv træning, og kunne aldrig finde på, at træne på samme intensitet og varighed, som før 3-4 ugers ferie.

I vores iver efter at præstere både fysisk og mentalt, er vi ofte meget fokuserede på hvordan, hvad og hvor længe vi træner, samt hvad og hvor meget vi spiser og drikker. Alt for få er opmærksomme på vigtigheden af et ”sundt” søvnmønster, og endnu færre er bekendte med de negative effekter, som uhensigtsmæssige søvnmønstre over tid vil afstedkomme. De fleste har en formodning om, at ved at sløjfe 1/3 af mad eller væskeindtaget, vil have indvirkning på præstationsevnen. Hvor mange er opmærksom på, at søvnmangel i samme størrelsesorden vil gøre fysisk og mentalt præstation på normalt niveau nærmest umuligt? For de personer, som ønsker en livstilsændring er det nok så vigtigt, at mulighederne for at skabe et vægttab eller undgå vægtøgning, er kraftigt påvirket af dine søvnvaner.